SEA of zoekmachineadverteren

Adverteren op Google

Adverteren op Google is goedkoper dan klassieke reclame

Goedkoper dan klassieke reclame

adverteren op google = gericht adverteren

Gericht op bezoekers die op zoek zijn naar jouw product

adverteren op google is meetbaar en controleerbaar

Meetbare resultaten & volledige controle over het budget

Wat is adverteren op Google?

Dagelijks zijn er miljoenen mensen die surfen op zoekmachines zoals Google, Bing & Yahoo. In België wordt Google verkozen door meer dan 90% van de internetgebruikers. Wanneer een internetgebruiker op zoek is naar een product, dienst of website via Google, dan komen er boven en onder de zoekresultaten een aantal advertenties (zie afbeelding). Dit is zoekmachineadverteren of Search Engine Advertising (SEA).

Laat adverteren op Google aan professionelen over. Ontdek Cooldrops.be

 

Adverteren op Google

Hoe adverteren op Google?

Als internetgebruikers iets opzoeken op Google komen er boven en onder de zoekresultaten relevante advertenties. Deze worden gekozen op basis van de zoekwoorden die gebruikers ingeven. In het voorbeeld hierboven is dat "voetbalschoenen". De bezoekers kunnen op deze tekstadvertenties doorklikken en komen dan terecht op je homepagina of op de door jou gekozen bestemmingspagina. Google zal je enkel een bepaald bedrag aanrekenen als een bezoeker op jouw daadwerkelijke afvertentie klikt en niet als deze advertentie enkel wordt getoond (= kost-per-klik methode).

Wanneer wordt mijn Google ad getoond?

Google werkt met een veilingsysteem dat rekening houdt met verschillende factoren. Indien je hoog genoeg biedt en je op de andere factoren ook hoog scoort, dan zal je advertentie bovenaan de zoekresultaten verschijnen. Dit is de beste positie omdat er op deze advertenties meer wordt geklikt. Maar meer klikken betekent ook meer kosten. Indien je dagelijks budget te klein is om de hele dag op de eerste positie te staan, dan kan je je veiling verlagen zodat je advertentie op een lagere positie komt te staan (=goedkopere positie). Op die manier zal je de kost per klik verminderen en zal je met het dagelijks budget meer kliks kunnen behalen.

Wie bereik ik door te adverteren op Google?

De netwerk van Google bestaat uit het zoeknetwerk en het displaynetwerk.

Het Google zoeknetwerk bestaat uit Google.com, Google.be en alle andere geografische varianten, Google maps, Google afbeeldingen en de sites van zoekpartners zoals vinden.nl. De advertenties die in het zoeknetwerk gebruikt worden zijn tekstadvertenties. 

Adverteren op Google voorbeeld

Het Display Netwerk bestaat uit miljoenen websites, nieuwspagina's en Google-websites, waaronder Gmail en YouTube, en kan je helpen je boodschap aan meer klanten over te brengen. In dit netwerk kunnen de advertenties bestaan uit foto's of illustraties, animaties of andere bewegende beelden en videoadvertenties.

Vragen of adverteren op Google?

Wij kunnen je op verschillende manieren helpen met jouw Adwords. Je kan er enerzijds voor kiezen om enkel het opzetten van je Awords campagne aan ons over te laten en zelf de verdere opvolging te doen. Natuurlijk kunnen we ook voor het volledige plaatje zorgen: het opzetten van de campagne, wekelijkse opvolging de eerste maand(en) en ieder maand een gedetailleerde rapport met de prestaties van de campagne.

De klanten die voor een Digital Marketing Pack kiezen en dus hun persoonlijke marketeer hebben binnen Cooldrops, kunnen met de drie uren waar ze recht op hebben ook genieten van deze service. Natuurlijk is iedere klant en iedere campagne verschillend, daarom starten we elke samenwerking met een eerste afspraak met jouw eigen marketeer.