SEA (Search Engine Advertisement)

SEA staat voor Search Engine Advertising. Dit is het betaald adverteren via zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo!. SEA biedt vele mogelijkheden omdat je door op het internet te adverteren heel specifieke doelgroepen kunt bereiken. 

Adverteren via Zoekmachines (SEA)

Tegenwoordig gebruikt iedereen een zoekmachine. Hoe vaak heb je zelf niet al de meest onbenullige dingen opgezocht. Gewoon omdat het zo handig is? In België gebruiken we voornamelijk Google, Bing en voor een heel klein stukje Yahoo!. Maar dit zijn natuurlijk ook bedrijven en hoewel het zoeken hierop gratis is, kan je als bedrijf hier een plaats kopen.

Wat bedoelen we daar nu precies mee?

Zoekmachines maken gebruik van een eigen advertentiesysteem. Bij Google is dit Google Adwords. Dit systeem werkt als een soort van veiling waar advertenties tegen elkaar opbieden om betaalde advertentieplekken. Hoe beter de score van een advertentie, hoe hoger deze bij de zoekresultaten zal getoond worden. De hoogste positie wordt niet zomaar aan de hoogste bieder gegeven. Scores worden berekend op basis van verschillende elementen als:

  • Kwaliteit van de advertentie
  • Hoe vaak er op geklikt wordt (Click-Through-Rate)
  • Is de advertentie wel relevant voor de opgegeven zoektermen?
  • Zit er een goede landingspagina achter de advertentie?

Als je advertentie aan alle voorwaarden voldoet, dan kun je bovenaan komen te staan, dit ziet er dan als volgt uit:

Dropsolid SEA example

 

 

 

 

SEA vs SEO?

Je kan natuurlijk ook meeconcurreren zonder je portefeuille open te trekken. Zowel SEA als SEO (Search Engine Optimization) zijn onderdeel van SEM (Search Engine Marketing). Het verschil is dat er bij SEA betaald wordt om een zo hoog mogelijke score te krijgen, men noemt dit Paid Search. Bij SEO draait het om Organic Search. Dit zijn de natuurlijke rankingen van een website. SEO focust zich op het optimaliseren van de website voor het Google algoritme via verschillende technieken. 
 

Wil je zelf scoren in Google maar heb je wat begeleiding nodig? Bij Cooldrops helpen we je met plezier. Vraag vandaag nog een Digitale Scan aan of ontdek wat ons Online Advertising Pack voor jou onderneming kan doen!

 

Zoek meer termen op in onze termenlijst